Samhällsengagerade ekonomer

Vi erbjuder dig möjligheten att använda din erfarenhet inom ekonomisk analys för att genomföra uppdrag som formar framtiden inom en rad samhällsviktiga områden, såsom arbetsmarknad, integration, sociala frågor, utbildning, innovation, näringslivsutveckling, digitalisering, energi, samhällsbyggnad och klimat. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har minst 3 års arbetslivserfarenhet och är en god analytiker med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonom. Om du är vår nya Samhällsengagerad ekonom - klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Inviting bright minds

Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra vår enhet Management Consulting

Som vår nya Samhällsengagerad ekonom kommer du att vara en del av vår Management Consulting enhet. Vi arbetar för aktörer som Regeringskansliet och dess utredningar samt statliga myndigheter som Statskontoret, Arbetsförmedlingen, Skolverket, Migrationsverket, MUCF, Vinnova, Tillväxtverket och Klimatpolitiska rådet. Vi arbetar även för statliga bolag, regioner, kommuner samt bransch- och intresseorganisationer. Vi är inne i en expansiv fas och vill stärka vårt ambitiösa team med metodstarka ekonomer med stort intresse för samhälls- och policyanalys.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bistå beslutsfattare med evidensbaserad rådgivning och genomför uppdrag inom analys, utvärdering, design och implementering av policy

Utvecklas tillsammans med oss

När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:

Vi lägger stor vikt vid dina individuella egenskaper, men tror att du stämmer in på någon av följande profiler:

  • analytiker med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonomi
  • konsult med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonomi och 3+ års arbetslivserfarenhet
  • senior konsult med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonomi och 7+ års arbetslivserfarenhet
  • särskilt meriterande med tidigare konsulterfarenhet och starka digitala färdigheter inom excel, dataanalys, programmering och programvaruutveckling.

Du är en person som är uppmärksam och grundlig, med öga för hur vi visualiserar våra tjänster och adderar mervärde för våra kunder. Du presterar som bäst när du samarbetar med andra ambitiösa och drivna personer i utmanande och banbrytande projekt med ett meningsfullt syfte. För att du ska växa som individ och utveckla din kompetens krävs ett uppmuntrande och stödjande ledarskap.

Välkommen till vår Management Consulting-division

Ramboll Management Consulting är ett av Nordens största managementkonsultföretag med lång erfarenhet av utveckling inom den offentliga sektorn. Med 500 experter rustar vi företag och samhällen för en hållbar framtid. Vi erbjuder våra kunder konkreta insikter och en global kunskapsbank bestående av våra 15 000 kollegor över hela världen.

Ramboll i Sverige

Ramboll är ett av Sveriges största  teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter  på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.

Din ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den 31/01/2019

Ansøgningsfrist 2019-01-31
Arbejdssted Stockholm

Rambøll Danmark

Rambøll Danmark
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000
Fax:+45 5161 1001

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918